G.T. Moore | EP Review Zona ReggaePress -> Snippets:

EP Review Zona Reggae

Label-ul britanic Partial Records începe noul an în forță, cu un reissue pe vinil al albumului Ganja Flower semnat de G.T. Moore, ale cărui piese au fost distribuite în mod egal pe două discuri de 10″.

Astfel, aceasta marchează prima apariție a albumului pe vinil, materialul fiind lansat în forma originală la mijlocul anilor ’90, pe un CD ediție limitată.

G.T. Moore este un adevărat pionier al scenei reggae britanice, cariera sa debutând la începutul anilor ’70. Alături de grupul The Reggae Guitars, G.T. Moore a lansat două albume, în 1972 și 1974, cel de-al doilea, intitulat Reggae Blue, conținând versiunea reggae originală a piesei Knocking on Heaven’s Door, făcută celebră mai apoi de către Bob Dylan și Eric Clapton.

Albumul Ganja Flower a fost produs de către G.T. Moore în colaborare cu Rej Forte aka Jah Rej, purtând eticheta casei de discuri Jah Works.

Materialul este unul de tip showcase, și astfel EP-ul de față ne oferă primele trei versiuni vocale de pe LP, fiecare însoțită și de varianta dub corespunzătoare.

EP-ul debutează cu piesa care îi dă și titlul, Ganja Flower, aceasta fiind un manifest pentru legalizarea marijuanei, cântat de către G.T. Moore pe un instrumental alert în ritm stepper, cu o linie melodică de trompete.

După versiunea dub a piesei trecem către un ritm one-drop, prin intermediul unei creații cu un puternic mesaj social, intitulată sugestiv Divided City. Aici, G.T. Moore prezintă realitatea crudă a societății urbane, vorbind despre diviziunea socială și despre modul în care orașul ne afectează viața personală și aspirațiile:

The city can take your dreams and turn them into dust

Your hunger can turn to greed, and turn your love to lust.

Varianta dub a piesei este și ea una deosebită, punând accentul pe secțiunea ritmică și pe linia melodică de clavietă, efectele de delay și reverberație creând o atmosferă meditativă.

Materialul se încheie într-un mod optimist, cu piesa numită New Day, o melodie plină de pozitivitate care ne îndeamnă să privim cu speranță către o nouă zi.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un preview al acestui EP deosebit. Audiție plăcută!

Zonareggae.ro, 2016